Når mænd er utro ordsprog om venner

når mænd er utro ordsprog om venner

havde jeg under overskrift «En synders liv» meddelt en sælsom omstreifers bedrøvelige historie. I Departementet for det indre, som nu bestyrede folketællingsanliggendet, opsummeredes listerne over de forefundne fantefolk, 1145 ialt, mest personer, som hørte til større og mindre følger, og sagen sendtes i sådan stand til Justitsdepartementet. Men nu er det ikke længer. Nogle af finnerne ere vistnok blevne fante; det får man anelse om ved det uhyggelige og dunkle i den del af finnefolkets historie her i landet, som nu skal fortælles, og som underretter os om, hvorledes finnekolonien i ældre tider har været langt videre udbredt.

Citater: Når mænd er utro ordsprog om venner

Årsaken var kanskje at fantene hadde begynt å unngå sine vanlige reiseruter, fordi de var blitt skremt av myndighetenes og avisenes opplysningskampanje, som hadde begynt med folketellingen i 1845. Lad disse havebrødre gjælde for skøierfolkets stammefædre! Tschutschi, tydsk dschutschin, spansk chucha en anden lyd har jeg gjengivet med det tydske sch (schero, böhm. 1754, 19, erklærede, at «kjedelflikkere, heglemagere, grydesmede, hesteskjærere og andre deslige, som kunne ansees at stryge landet igjennem» (d.

Videos

Shes A Moaner! Girl loves getting it deep from behind.

Når mænd er utro ordsprog om venner - Ordsprog

Men dette må dog ikke lede til at knibe på lønninger til betjente. Det kan da ofte se ud, som at departementet hensynsløst skulde have sagt ja til det første det bedste andragende, som meldte når mænd er utro ordsprog om venner sig om disse fantefondets penge. Nu nylig er det kommet dertil, at det må ansees for afgjort, at den nye fattiglov, som monne udgå fra dette Storthing, ikke vil komme til at indeholde hint påbud om tvangsanstalter. Dommers åsyn, og nu må du huske på, hvad jeg altid har formanet dig, at sige sandhed og ikke lyve; så du, at jeg tog skjorten, så må du ikke hense til din moders timelige elendighed, men i den store Guds treenige navn sige. Mest nøiagtig have dog fanterne i det Throndhjemske kunnet vedligeholde sin gamle økonomi; ved slutningen af vinterføret komme disse «storvandringer» kjørende ned fra dalene til oserne og strandstederne; her sætte de hestene ind hos sine venner, få sig både og flakke så ind. Forskjellen er, at for dem, som leve her i christent land, vil der dog aldrig være lang vei til døbefunt og alter - om forældrenes sind måske forandres, eller om barnet selv når frem til skjels alder og føler længsel og trang. I oversigten ovenfor ere allerede de personer omtalte, der ere blevne hjulpne frem til konfirmation. ( Variant af det forrige. En af de følgende beretninger indeholder et ganske interesssant exempel: en ung fantepige var på nogle uger optaget til prøve på en præstegård og tegnede godt; en dag kom der dog en altfor stærk fristelse over hende, og hun fantegik; men præsten sendte en karl.

Kommentarer (1)

  1. når mænd er utro ordsprog om venner siger:

    Citater om m nd.

Efterlad et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *